ایجاد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات
به گزارش لباس نو، مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی وزارت اقتصاد از تدوین پیشنویس بخشنامه بند ت ماده 4 برنامه هفتم آگاهی داد و اظهار داشت: سامانه تسهیل وصول حق بیمه و مالیات به زودی راه اندازی می شود.
به گزارش لباس نو به نقل از وزارت اقتصاد، علی افضلی درباره ی تسهیل پروسه وصول حق بیمه و مالیات با اشاره به بند «ت» ماده ۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت «وصول حق بیمه توسط سازمان مالیاتی» و ابلاغ آن در سال قبل اظهار داشت: این حکم در فصل بهبود محیط کسب وکار در برنامه هفتم آمده و متن حکم، وزارت اقتصاد به تبع آن سازمان مالیاتی و وزارت کار را ملزم کرده تا در امتداد تسهیل پروسه وصول و پرداخت حق بیمه و مالیات این فرآیندها را ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: هم اکنون برمبنای مواد ۸۴ و ۸۵ قانون مالیات های مستقیم، کارفرمایان ملزم هستند فهرستی را شامل لیست کارکنان آن واحد و میزان حقوق و دستمزد آنها را به سازمان مالیاتی اعلام و بر طبق این لیست ماهانه میزان مالیات بر حقوق کارکنان را کسر و به حساب سازمان مالیاتی واریز نمایند.
وی افزود: طبق قوانین مربوط به سازمان تامین اجتماعی نیز آنها ملزم هستند تا کسورات حق بیمه را کسر و به حساب سازمان های بیمه گر واریز نمایند. این دو لیست ممکنست با یکدیگر متفاوت یا یکسان باشند، پس می توان این لیست ها را تجمیع کرد.
افضلی در این خصوص به مثالی اشاره نمود و اضافه کرد: در کشور ۱۴۰ نوع عوارض در اوایل دهه ۸۰ وجود داشت و صاحبان کسب وکار به فراخور کار خود تعدادی عوارض را پرداخت می کردند؛ بعد از لطمه شناسی قانون تجمیع عوارض آمد و قانون ارزش افزوده آنرا تکمیل کرد که تمام این عوارض ها جمع شد و صاحبان کسب وکار تنها با سازمان مالیاتی سروکار خواهند داشت و به بهبود محیط کسب وکار کمک کرد، این حکم نیز در همین جهت است.
وی با عنوان این که از متن حکم بند «ت» ماده ۴ دو تفسیر برداشت می شود، اشاره کرد: در تفسیر موسع تمام پروسه وصول حق بیمه به سازمان مالیاتی منتقل شود، اما پروژه ای ملی و زمان بر است.
وی تفسیر دوم را این طور تشریح کرد: این تفسیر وصول را به همان دریافت و پرداخت معنا می کند؛ بطوریکه با بوجودآوردن سامانه، کارفرما ابتدا فهرست مشترکی از بیمه و مالیات برای سازمان مالیاتی ارسال می کند تا تنها با این سامانه طرف باشد، سازمان مالیاتی مبنی بر آن و جهت محاسبات به سازمان های بیمه گر ارسال می کند، درگاه پرداخت نیز در این سامانه ایجاد خواهد شد که بعد از پرداخت حق بیمه توسط کارفرماها، مستقیم به حساب سازمان های بیمه گر پرداخت می شود.
مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی و اقتصاد اسلامی اضافه کرد: پیشنویس بخشنامه تسهیل بند "ت" ماده ۴ قانون برنامه هفتم، برمبنای تفسیر دوم توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی اصلی نوشته و به دولت ارسال شده که هنوز به جمع بندی و مصوبه هیات وزیران نرسیده است؛ اما در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی و پیش بینی می شود تا هفته آتی در کمیسیون اصلی اقتصادی دولت نیز بررسی شود.
وی با اشاره به مهم ترین چالش این مساله بیان کرد: با پیشنویس نوشته شده چالش مهمی وجود ندارد چونکه در آن مشخص شده تا سازمان های بیمه گر جزییات را در اختیار سازمان مالیاتی قرار بدهند و با تشکیل یک لیست ترکیبی از کارفرما اطلاعات گرفتن شود و باردیگر به سازمان های بیمه گر بوسیله سازمان مالیاتی ارسال شود.
افضلی اشاره کرد: در بخشنامه، تعیین حق بیمه توسط سازمان مالیاتی دیده نشده است و فقط بحث پرداخت است و درگاهی برای دریافت اطلاعات و پرداخت توسط کارفرما به حساب سازمان های بیمه گر دیده شده و محاسبه و تعیین در پیشنویس به سازمان های بیمه سپرده شده است.
منبع: لباس نو
از این مطلب لباس نو خوشتان آمد؟
(1)
(0)
تازه ترینهای لباس نو مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب